Vælg en ”grøn” håndværker og støt vores klima

Håndværkere udfylder en meget vigtig funktion I vores samfund, også i forhold til miljøet. Det er nemlig mange gange dem der river ned gamle og store dele i vores hjem/bygninger og bygger nyt. Mange materialer og storskrald bliver sat i omløb og her er det selvfølgelig vigtigt at det bliver taget hensyn til miljøet og at affald bliver sorteret korrekt. Det er også lige vigtigt at nye materialer ikke bliver spildt og bliver passet godt på, så at de kan bruges som det burde.

Nicolai er ejere af en håndværker og teknikervirksomhed som hedder Norh. Norh beskæftiger sig hovedsagelig med el-renoveringer og låsesmedsopgaver ude blandt virksomheder og private kunder i Storkøbenhavn. Til hverdag og i sit arbejdsliv så går Nicolai meget op i miljøet. Han har derfor sørget for at få implanteret nogle gode vaner i sin elektriker og låsesmeds virksomhed i København (læs mere her) der belaster miljøet mindst muligt. Heriblandt;

  1. Låse til sikkerhedslåse der er blevet boret op, bliver genbrugt. Det er kun låsecylinderen det ikke kan bruges igen, låsehuset bliver genbrugt, poleret og samlet igen med nye stift og ny tromle.
  2. Præcis og grundelig information til alle nyansatte omkring hvordan metal, kabelrester, byggerester med mere skal sorteres.
  3. Betænksomhed i forhold til hvordan bilerne bruges og hvordan man kan købe ind en stor mængde materiale på samtid, for mindst mulig benzin og diesel forbrug.
  4. Ikke spilde og sløse med materialer, grundelig opmåling at længde på kabler der skal bruges osv.
  5. Som ledere selv altid foregå med godt eksempel foran både kollegaer, medarbejder, samarbejdspartner og kunder.

-Hovedtrækkene i vores miljøpolitik er ikke kun godt for miljøet det er også godt for vores økonomi, vi sparer hver år mange penge i virksomheden i forbrug af både materialer og benzin ved at tænke klima. Derfor kan vi mange gange være også være lidt billigere end vores konkurrenter, siger Nicolai, ejere af Norh.

Hvis du selv overvejer at hyre nogle håndværkere ti et byggeprojekt så kan det være en god idé at spørge ind til hvad der sker med byggerester osv. Så at du er sikker på at det bliver smidt ud korrekt. Hvis du gør dette, er sandsynligheden også måske mindre for at affaldet ender det forkerte stede. Hvis du ønsker at finde en håndværker der passer godt på miljøet, så plejer de der interesserer sig over for miljøet, have en tekst eller en side der handler om firmaets miljøpolitik på sin hjemmeside. Hvis de ikke har, er interessen overfor miljøet måske ikke så stort alligevel.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.