Tips og tricks til mere genbrug i dagligdagen

Er du en af dem, der kommer med uholdbare undskyldninger til, hvorfor du ikke genbruger mere i hverdagen, eller ved du blot ikke hvordan du skal bære dig ad? Her får du 10 praktiske tips, som du kan bruge, selv når du føler dig doven eller har travlt. Der er derfor ingen undskyldninger til ikke at inkludere genbrug i hverdagen.

1. Fjern unødigt materiale fra din dagligdag

Afvis altid ethvert materiale, som du ikke har brug for, især emballage. At reducere mængden af ​​affald i hverdagen, er den bedste måde at reducere mængden af affald der ender på deponeringsanlægget. Eksempelvis kan du have et net med hjemmefra, når du handler.

2. Stop med at krølle papir sammen

Undgå at folde eller sammenkrølle papir, før du smider det ud. Dette skyldes at fibrene i papiret dermed slides, hvilket sænker antallet af gange det kan genanvendes.

3. Værdiløst papir

Der findes mange typer papir, der ikke kan genanvendes. Det gælder eksempelvis brugte servietter, papirhåndklæder, kvitteringer fra kreditkortmaskiner. Udover at undgå at anmode og gøre brug af disse typer af papir, kan det imidlertid komposteres. Så sørg for at adskille de fedtede pizzabakker fra de andet genanvendelige papir, så det ikke bliver snavset.

4. Flasker og pakker med Medicin

Vi kan genbruge meget af den emballage som vi får vores medicin i. Det er dog vigtigt at sørge for, at der ikke er overskydende medicin i emballagen.

Typisk er emballagen lavet af enten glas eller plastik. Dette gør sig også gældende hos Cibdol. Klik her for at se deres produkter og hvilken emballage de bruger. Mange virksomheder vælger dog at gøre brug af blisterpakningerne. Disse kan ikke genanvendes normalt og bør ikke anbringes i skraldespanden sammen med resten af din plast.

5. Press tandpastaen ud

Tanpasta-emballagen er lavet af en speciel type plast. Forsøg derfor at skubbe så meget tandpasta ud som muligt og anbring emballagen i skraldespanden sammen med de andre plastikgenstande.

6. Vask din emballage

Rengøring af resterende mad fra emballage hjælper dem der arbejder i genbrugsanlægget. Din yoghurtkop vil ellers tage dage eller endda uger at nå genvindingsstedet. Desuden er lugten forfærdeligt. For at undgå spild af vand og at gøre opgaven lettere, så vask det med det vand, du alligevel bruger til opvasken. En anden fremgangsmåde, er at drage fordel af allerede anvendte servietter til at rengøre genstandene.

7. Behold proppen på din sodavandsflaske

Det er vigtigt at du ikke fjerner proppen fra dine sodavand, eftersom den typisk vil gå tabt i affaldet og ende med at blive ikke genanvendt.

8. Snackemballage

Du ved muligvis ikke dette, men disse produkters emballage er faktisk en speciel type plast, der er dækket af et tyndt lag aluminium. Det kan genbruges. Problemet er, at processen er dyr, og kun få virksomheder er i stand til at betale for den. Det bedste du kan gøre, er derfor at prøve at undgå at købe produkter med denne type emballage.

9. Kaffekapsler

Kaffekapsler er meget vanskelige at genbruge, fordi de at ligesom snackemballagen, indeholder forskellige materialer, nemlig aluminium og plast. Heldigvis tilbyder de største mærker, der sælger disse produkter, indsamlingssteder i deres butikker. Men overvej at gøre dig selv og planeten en tjeneste og skift til filterkaffe, eller langtidsholdbare kapsler, som du selv kan blive ved med at fylde kaffe i.

10. Batterier, lamper og blækpatroner

Der er indsamlingssteder på genbrugspladser og i det offentlige rum, til alle disse varer. Når det kommer til blækpatroner er også en god idé at huske på at lade blækket tørre i mindst 24 timer, da dette gør dens beholder lettere at genbruge.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.