Spar penge og skån miljøet med en spilleaften derhjemme

Hvis du spørger en ekspert i klimaforandringer, hvordan vi bedst kan bekæmpe klimakrisen, vil han eller hun sikkert sige, at du skulle blive siddende derhjemme og ikke foretage dig noget, da stort set al aktivitet udleder CO2. Men du behøver ikke at fortvivle, for med internet of things (iot) bliver vores hjem mere og mere teknologiske og klimavenlige, og det er ikke nødvendigvis kedeligt at blive derhjemme: Gamification er nemlig helt centralt i iot og bliver en mere integreret del af vores liv og er med til at gøre det sjovere.

Og hvorfor ikke hygge sig derhjemme med for eksempel en spilleaften? Du kan faktisk slå to fluer med ét smæk, for en spilleaften derhjemme er langt billigere end en aften i byen, også selvom du køber lidt ekstra (klimavenlige!) lækkerier med hjem. Mangler du inspiration, har vi tre forslag til, hvordan du får en hyggelig aften derhjemme.

James Bond-temaaften

Skal det være rigtig festligt, kan du invitere naboen eller et par venner til James Bond-temaaften (meget gerne nogle der bor tæt på, så bliver aftenen ekstra klimavenlig). Tag det pæne tøj på og forestil jer, at I er i Monaco. Om I spiller poker eller roulette er op til jer, men poker kan ofte være sjovere, fordi der er mere taktik i det!

Spilleaften i cyberspace

Har du ikke held med at få kalenderen til at passe sammen med dine venners, vil du helt sikkert sætte pris på, at vi alle er forbundet med resten af verden via internettet. En spilleaften er stadigvæk en oplagt aktivitet, og selvom du spiller solo, behøver du ikke at spille kabale, hvis du har lyst til noget mere action- eller spændingsfyldt, for cyberspace er lige ved hånden. Og hvis du vil øge indsatsen, kan du sætte lidt penge på højkant, og se om du har heldet eller poker-taktikken med dig. Én stor fordel: Der er ingen dresscode!

Retro-aften med brætspil eller Pac-Man

Har du brug for en pause fra teknologien, så brug en aften i vores analoge fortid. Vi dyrker retro-stemninger og brætspil som aldrig før, og hvis du var barn i 80’erne, er du måske allerede faldet for Netflix-serien Stranger Things og har fundet dit gamle Dungeons and Dragons-spil frem.

Brætspil er geniale som en modpol til vores liv på internettet,  og der er mange muligheder for at få en god aften i gode venners selskab. Går du først nedad nostalgiens sti, kunne du også genopdage barndommens computerspil som for eksempel Pac-Man, der helt sikkert vil virke dybt forældede, men også virkeligt sjove den dag i dag. I hvert fald i en halv time! Derefter vil du nok sætte en fornyet pris på, hvor langt teknologien er nået i dag. Og måske se frem til det store potentiale der er i Internet of things, som lover os langt smartere hjem og endnu bedre spiloplevelser i fremtiden.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.