Sorter affaldet i lejligheden og andelsboligen

Det er utrolig vigtigt at sortere affaldet. Vi har ikke uendelige ressourcer i vores verden, og derfor er genbrug og genanvendelse nødvendigt. Men hvis vi skal genanvende og genbruge, så kan de ikke alt sammen gøres på genbrugsstationerne. Der bliver nødt til at være en vis sortering hos forbrugerne.

Det vil sige os, og man behøver ikke gøre meget. Det kan dog virke svært at selv skulle sortere derhjemme, specielt hvis man ikke har plads til flere forskellige skraldespande, som man har, når man bor i huse, i forstæderne eller landet.

Der er dog tricks til at gøre det nemmere, og metoder til at gøre det mindre tidskrævende eller pengekrævende. Der er også måder at motivere både dig og andre omkring dig til at komme i gang med sorteringen. Læs her, hvordan du gør din affaldssortering nemmere i lejligheden eller andelsboligen.

Affaldssortering sammen

Hvis du skal lave din affaldssortering selv, kan det blive meget svære, end hvis i går det flere sammen. Hvis man går sammen i andelsforeningen eller alle beboerne i lejlighedskomplekset, kan man finde en løsning sammen, så det går det nemmere for den enkelte beboer.

Hvordan sortere man sit affald

Det første, du skal gøre, er at finde ud af, hvad du kan sortere, da er nemlig ikke det samme alle steder. Det kan du tjekke på nettet, eller du kan bare tjekke, hvilke containere der er ved din ejendom. Når du ved, hvad du kan sortere, skal du lave det antal beholdere, som du skal bruge.

Hvis du laver en løsning sammen med resten af beboerne i nærheden, skal de selvfølgelig være større og mere holdbare, end hvad du ville lave kun til dig selv. Det er også vigtigt at vedligeholde andelsforeningen, så der er plads og overskud til at skulle sortere, få svar på flere spørgsmål her.

Så skal du eller i vælge, hvor jeres sorteringssystem skal være henne. Hvis du gør det i din egen lejlighed, kan det måske være under vasken, eller hvis du har et andet skab, hvor der er plads. Hvis man gør det mange sammen, kan det være muligt i en opgang eller en kælder.

Tilskud til din affaldssortering

Når du skal finde en affaldssorteringsløsning, kan du nu få tilskud i hvert fald i København kommune. Det kan være god motivation til at komme i gang med en løsning. Det kan også være det skub, som gør, at resten af beboerne kommer med i den løsning.

Mange har en ide om, at det er tidskrævende og pengekrævende at skulle sortere affald, men tilskuddet kan gøre affaldssortering mindre krævende. Du kan ansøge om tilskud på nettet.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.