Sådan organiserer du dit affaldssystem

Køkkenet er hjertet i hjemmet, hvor vi tilbringer det meste af vores aktive tid. Det er vigtigt, at det er et sted, hvor familien kan lide at tilbringe tid sammen. Et element, der kan forringe en behagelig køkkenoplevelse, er en rodet skraldespand. Et par justeringer af køkkenopsætningen kan sikre et godt og funktionsdygtigt skraldesystem.

Her er vores vigtige tips til et effektivt affaldssystem i hjemmet.

Hold humøret oppe mens du sorterer dit affald

Afhængigt af hvilken kommune du bor i, er der forskellige affaldssorterings regler. Nogle har blot én skraldespand til alt affaldet, mens andre har op mod 10 forskellige. Hvis du er en af dem med det sidstnævnte system og skal sortere plastik, dåser, glas, pap, madaffald, restaffald osv. så fortvivl ej.

Selvom det er en langtrukken proces at sortere så mange forskellige ting fra hinanden, hver gang du skal smide noget ud, så har det stor betydning for kloden, hvorvidt du smider din fordærvede gulerødder ud i glas- eller madaffald.

Genbrug er nemlig afgørende for vores planets tilstand, og derfor er vi forpligtet til at begynde at reducere, genbruge og genanvende. Sørg derfor altid for at få smidt dit affald i den rette affaldsspand. Hvis du er i tvivl om din CBD-beholder eksempelvis er lavet af plastik eller glas, så læs mere på producentens hjemmeside.

Organiser affaldsbeholderne

Det kan være svært at få lavet plads til 10 forskellige affaldsbeholder. Derfor er det bedste du kan gøre egentligt at sænke dit affaldsniveau. I Danmark har vi en stor tendens til at smide ting ud, som egentligt godt kunne gemmes, ligegyldigt om det kommer mad eller plastikposer.

For at komme dette problem til livs, er det en god idé at have en lille skraldespand til eksempelvis plastik, og du i større grad begynder at tænke mere over dit forbrug. Dette kan motivere dig til at bruge mindre plastik i din hverdag, og i stedet anvende andre alternativer.

Hvis du mangler plads til dit affald, kan det desuden være, at du må tage stilling til hvilke affaldsspande der er vigtigt at have ved hånden, og hvilke som egentligt godt kan stå ude i bryggerset eller en et andet sted. Det er en super god idé altid at have din mad- og restaffaldsspand til at stå lige i nærheden, mens du måske godt kan have din affaldsspand til glas eller pap stående lidt længere væk.

Gør det nemt for dig selv

Affaldet rejser er kun lige begyndt idé det ender i dit sorteringssystem. Når skraldespanden er fyld, skal skraldet videre ud i containeren. Containeren skal ugentligt køres ud til vejen, så skraldemændene kan hente det. For at gøre opgaven med at gå ud med skraldet så nemt som muligt, er det vigtigt at din affaldscontainer står relativt tæt på huset. Dermed kan du hurtigt og nemt komme ud med skraldet.

Ligeledes er det også vigtigt at dine affaldscontainere står optimalt i forhold til vejen. Der skal være en klar sti, mellem containerens plads og opsamlingsstedet, så du uden problemer kan komme ud med containeren. Undgå at placere trappetrin, planter eller anden hindring i vejen.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.