Opgrader din hustand og gør en tjeneste for miljøet

Det kræver ikke det store af os i dag at hjælpe miljøet. Man behøver ikke engang at lave de største ændringer i sin hustand. Det mest basale man kan gøre, er at sortere i dit affald. Den mest overskuelige metode at gøre dette på, er at få sig en skraldespand til hver af de forskellige slags sorterings kategorier: bioaffald og kompost, elektronik, farligt affald, glas, haveaffald, metal, pap og papir, plastik, storskrald og dagrenovationer. Men dette kan godt koste lidt, så hvis det er problemet, tag et lån.

Gør vores fodspor værdige

Vi mennesker er i dag blevet uheldig gode til at forurene vores hjem. Det er utrolig ærgerligt og kan lede til at vi ødelægger vores klode og udsletter os selv. Dystre tanker, men der skal dystre billeder til, før at vi tager os sammen til at ændre vores adfærd. Der skal gøres noget og der skal gøres noget snart, inden det bliver for sent.

Nu tænker du nok; ’jamen, jeg er jo kun en enkel person. Dette er et globalt problem, hvordan kan jeg, som ene mand eller kvinde, gøre en forskel?’ Svaret er simpelt; man skal starte i det små. Man kan starte i sin hustand og så bagefter kan man arbejde udefter. Forandringer sker i gradvise spredningsbølger. Hvis en person gør det og bliver ved med at gøre det, kan det smitte sig over til naboen og så videre og så videre.

Alle kender jo ordsproget om, at naboens græs altid er grønnere, så derfor prøver man at udkonkurrere dem på kvaliteten af græs. Samme gælder her. Hvis du prøver at bliver miljøvenlig, vil det ikke være utænkeligt at du vil opdage, at din nabo vil prøve at gøre det samme. Vi mennesker er jo konkurrence fokuseret af natur.

Et spørgsmål om penge?

Så hvad kan man så gøre i husstanden, hvis det nu er der, man skal starte? Som nævnt i introen; man kan købe flere skraldespande, så man ordenligt kan sortere i sit skrald. Det er vigtigt at man ikke blander det ovennævnte skrald, da størstedelen kan genbruges, så vi langsommere udtørrer klodens ressourcer. Andre skal blot igennem forskellige processer, så vil det her være ærgerligt at blande dem sammen. Skrald er ikke bare skrald. Det er opbrugte råvarer og ressourcer og er alle lige så forskellige, i deres skrald tilstand, som da de var nye og friske.

Man hvad så hvis man ikke har råd til at købe flere skraldespande eller tid til at sortere sit skrald. Her kan denne side hjælpe dig. Linket vil føre dig ind til en sammenligningsside for online lån, som holder øje med alle de forskellige tilbud på lån, som findes på internettet. Derfra kan du nemt vælge det tilbud, som passer din situation bedst. Her kan du typisk finde en lånemulighed uanset din situation, også selvom du skulle være havnet i RKI registret. Er du registreret i RKI, så læs mere her og bliv klogere på dine muligheder for at låne til trods for at du netop er i RKI.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.