Haveaffald kan bruges som gødning

Når du arbejder i haven, vil du ofte stå tilbage med en ordentlig bunke haveaffald, som kan have svært ved at komme af med. Det kan være, at du har mere affald, end der kan være i den grønne affaldscontainer, og det kan være, at der slet ikke er sådan en affaldsordning der, hvor du bor.

Det kan også godt være, at du bor langt væk fra en genbrugsstation, som tager imod haveaffald. Så kan det godt virke temmelig uoverskueligt at komme af med haveaffaldet. Men der er heldigvis noget, du kan gøre. Du kan oven i købet bruge meget af dit haveaffald på en god måde.

Se haveaffald som en resurse

I stedet for at betragte haveaffald som et nødvendigt onde, så kan du se på det som en stor resurse. Det kan det være, hvis du bruger det som gødning i haven. Mange planter kan godt trænge til noget gødning. Haveaffald er organisk affald, og kan derfor laves til jord af naturen selv, og dermed kan det blive til gødning.

Haveaffaldet er dog nødt til at formulde helt eller delvist, inden du kan bruge det som gødning. Den proces kan du fremskynde ved at lægge dit haveaffald i en kompostbeholder, som netop sætter skub i formuldningen.

Hvilken slags haveaffald egner sig som kompost?

Den type haveaffald, som gør sig bedst som kompost, er noget, der ikke er alt for hårdt og tykt. Det vil sige, at det helst skal være sådan noget som blade, græsafklip, visne blomster og ukrudt. Hvis du bruger grene af forskellige tykkelser, så kan de være sværere at omsætte. De er i hvert fald meget længere tid om det. Det er bedre at sortere grenene fra og så bruge dem til noget andet.

Det bløde haveaffald vil kunne formulde i løbet af kortere tid, og du vil snart kunne lægge det omkring de øvrige planter i haven, som kan have godt af noget ekstra at leve af.

Hvilke planter har godt at gødning?

Faktisk kan du med fordel give alle planter noget gødning. Det er noget ekstra næring, som de kan vokse af og komme til at se sundere og stærkere ud. Du ser nok gerne, at alle dine haveplanter trives så godt som muligt, så både de og du får så meget som muligt ud af sæsonen.

Har du brug for lidt inspiration og information i forhold til planter til haven, så er der masser af muligheder online, som kan give både informationer og vejledning om mange skønne planter til haven. Mange gange er det hele suppleret af de skønneste billeder af nogle meget vidunderlige haver.

Alle disse mange planter vil sætte stor pris på at blive gødet, og de vil kvittere for gødningen ved at give ekstra mange blomster og være i ekstra god vækst i det hele taget. Derfor ville det være en skam bare at sende alt dit haveaffald et andet sted hen, når nu dine egne planter kan få så stor gavn af det.

Gem dit bløde haveaffald og brug det som gødning til dine øvrige planter i haven. Det er guld værd.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.