Få en mere miljøvenlig gaderobe

Investering i tøj, der holder længere, er ikke kun budgetvenligt, men endnu vigtigere reducerer det dit CO2-aftryk. I stedet for at købe mere nyt tøj, når vi først har doneret vores gamle tøj, skal du begynde at nedskære din garderobe til planetens bedste.

Når du lægger mere vægt på at opbygge en god og langtidsholdbar gaderobe, så er det vigtig ikke at falde for den nyeste modetrend, der for det meste bæres en gang og efterlades i bunden af din garderobe. At udfordre vores købetrang er et af de første skridt til en grønnere livsstil. Her er nogle måder, du kan forbedre dine vaner på, så det ikke er så svært, næste gang du skal ud at købe eksempelvis herre overtøj.

Tjek mærket

Det vil tage tid at gå over til at få en mere bæredygtig gaderobe. Den første du skal gøre for at komme nærmere målet, er dog at tjekke mærket på det tøj du ovevejer at købe.

Begræns køb af tøj der består af syntetiske fibre. De hovedsageligt hårtynde tråde af vævet plastikstof, der kræver meget olie at producere og alt for lang tid til at nedbryde. Kemisk forarbejdet stof bliver til tiltalende tøj, der ikke varer længe i vores skab eller som en stiltrend. Det stof, du bør vælge, skal imidlertid være mere naturlige fibre som økologisk bomuld, linned og hamp.

Genovervej hurtig mode

Når du er på en shoppingtur, tiltrækkes du formegentligt af det tøj som er på mode, og som man andre også går i. Moden varer dog sjældent flere sæsoner i træk og dette er ikke til gavn for klimaet.

Prøv derfor så godt du nu engang kan at tænke fremad og prøv at forestil dig at have det tøj du overvejer at købe måske 10 år frem. Hvis det er en klassisk varer, som eksempelvis en T-shirt eller polo i god kvalitet, så er det måske ikke så svært at forstille sig. Det først ved de lidt mere specielle stykker tøj, som kan være svære at forudsige.

Så hvis du er på udgik efter noget tøj der næppe går af mode snart, så gør en god handel til udsalget hos Redgreen.dk, hvor der er masser af gode kandidater til netop dette.

Tjek genbrugsbutikkerne

Genbrugsbutikker er i den grad blevet in, og dette er ikke uden grund. Det er nemlig muligt at komme hjem med en masse gode fund, til billige priser og samtidig passe på miljøet.

Der går meget energi i at fremstille tøj lige fra transport af råmaterialer til produktionsprocesser. Derefter er der den nødvendige energi til at transportere færdigt tøj til butikker og bortskaffe det uønskede. Når du køber brugt tøj, forhindrer du spildt energi og ressourcer i produktionen af nyt tøj.

Skip en tøjvask

Vask af tøj har ofte en indvirkning på miljøet, da det bruger så meget energi og vand. Desuden vælger mange at bruge vaskemiddel fyldt med kemikalier, der også er skadeligt.

Du kan foretage en række miljøvenlige valg, når du vasker tøj, som eksempelvis at bruge en indstilling med koldt vand og udelade kemikalier, men ved vask af tøj med syntetiske fibre frigør tøjet mikrofibre i vandet, der til sidst forurener havet. Prøv derfor at vask mindre og vælg miljøvenligt vaskemiddel. Desuden holder dit tøj også bedre hvis du vasker det mindre.

Hvis du også vælger tøj lavet af bomuld, linned og hamp, vil du bemærke, at du ikke behøver at vaske de naturlige fibre så ofte, idet de er mere åndbare for din hud.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.