Brug magnetbånd til nemmere affaldssortering

Fordi verdenen får et større og større fokus på at træffe gode og miljøbevidste valg, så begynder der at komme nogle samfundsmæssige forandringer der påvirker hverdagen hos den almene dansker. Nemlig sådan noget som affaldssortering. Ved sortere vores affald vil vi bedre kunne genanvende de forskellige materialer og på den måde holder det hele længere og har en mindre dårlig påvirkning på vores klima.

Hold styr på affaldet

Alt efter hvor i Danmark du bor, så er det forskel på hvordan du helt præcis skal sortere dit affald. Nogle steder skal der sorteres efter bioaffald og andre steder skal man ikke. Men uanset hvordan reglerne er der hvor du bor, så har du sikkert en del affaldsspande, for at kunne sortere ordentlig.

 

Måske har du ofte oplevet at dine gæster smider det forkerte affald i den forkerte affaldsspand. Det kan være lidt irriterende, hvis man faktisk anstrenger sig for at sortere sit affald rigtig. Men skal man undskylde dine gæster, så er det tit en vanesag. Måske har de deres restaffaldsspand i netop højre side, der hvor du har valg at have metal, glas og plastik affald.

 

For at afhjælpe problemet, så kan du bruge magnetbånd. Disse kan du nemt klistre på over dine affaldsspande og skrive hvad der skal i dem. Du kan også nemt flytte rundt på dem, skulle det blive nødvendigt. På denne måde skaber du et langt bedre overblik over dine skraldespande og hvordan affaldet skal sorteres hos dig. Man kan nemlig nemt skrive på disse magnetbånd med en whiteboard marker. Derudover kan du selv tilpasse størrelsen på dem med en saks eller kniv, så de passer helt perfekt der hvor du vil sætte den.

Gør affaldssortering en forskel for klimaet?

Måske synes du at det kan være en smule forvirrende at forstå hvordan affaldssorteringen skal foregå. Hvad skal i hvilken skraldespand og hvorfor.

 

Der er også mange der har svært ved at forstå hvad godt det gør at sortere affaldet. Hvis du er en af dem der har brug for nogle tal for at forstå de gode miljømæssige fordele ved affaldssortering, så kan du altid gå ind på Miljøstyrelsen og læse mere om det. Det gør det tit nemmere at se fordelen, når man ser på det store billede. Hvis alle hjælper til, så gør det pludselig en verden til forskel på den samlede udledning af CO2.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.